Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aleksandrs Lukašenko Baltkrievijai un tās ekonomikai nevis vienkārši dārgi izmaksā, bet gan ir kā stihiska nelaime un katastrofa, un, jo ātrāk viņš aizies, jo labāk būs valstij, uzskata viens no Baltkrievijas opozīcijas līderiem Valērijs Cepkalo.

55 gadus vecais politiķis Cepkalo ir viens no trim galvenajiem opozīcijas kandidātiem, kuriem tika liegts kandidēt uz prezidenta krēslu augustā notikušajās vēlēšanās. Viņš pagaidu mājvietu atradis Latvijā. Intervijas pirmo daļu var lasīt šeit.

Cepkalo uzskata, ka ekonomiskā situācija būs tā, kas pieveiks Lukašenko. Pēc viņa aplēsēm, režīmam ir rezerves vēl diviem mēnešiem, bet līdz ar jauno gadu būs jāatdod ievērojama daļa valsts parāda, kam naudas neesot, un nav arī, kur to dabūt.

"Neviens investors, būdams pie pilna prāta, neieguldīs naudu Baltkrievijā pašreizējos apstākļos, lai arī kādas nebūtu valdības un Lukašenko garantijas. Nav tagad leģitīma cilvēka, kura garantijas varētu nopietni uztvert. Pat Krievija vairs neuztver viņus nopietni," skaidro Cepkalo.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!