Foto: AP/Scanpix/LETA

Otrdien saņemta informācija par vēl vienu valstī iefiltrēto kaujinieku vienību Baltkrievijas dienvidos, 4. augustā, paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Baltkrievijas varasiestādes jau nesen ziņoja, ka saņemta informācija par aptuveni 200 ārzemju militārās kompānijas "Vagner" kaujinieku ierašanos valsts teritorijā un informēja par 33 Krievijas pilsoņu aizturēšanu.

Otrdien uzrunājot parlamentu un tautu, Lukašenko paziņoja, ka ir saņemta informācija par vēl vienu iefiltrēto kaujinieku grupu, kas atrodas valsts dienvidos.

"Tagad, kad ir ražas novākšanas laiks, mums ir jāskraida un jāķersta viņi pa mežiem. Mēs viņus visus izķersim," Lukašenko teikto citē portāls "Tut".

Tikmēr iepriekš aizturētie 33 kaujinieki ir liecinājuši, ka nosūtīti tieši uz Baltkrieviju, uzsvēra Lukašenko.

"Tās visas ir blēņas: par Stambulu, par Venecuēlu, par Āfriku un Lībiju. Šie ļaudis, viņi liecināja, tik nosūti speciāli uz Baltkrieviju. Pavēle bija gaidīt," prezidents atspēko versijas, ka algotņi Baltkrievijā bija tikai tranzītā uz kādu trešo valsti.

Krieviju uzrunā Lukašenko aicināja "pārstāt melot" un manipulēt ar faktiem. Prezidents arī apgalvoja, ka situācijas destabilizēšanai valstī atvēlēti miljardi dolāru. Viņš gan neprecizēja, kas vai kura valsts iepludina šo naudu.

9. augustā Baltkrievijā notiks prezidenta vēlēšanas, kurās autoritārais Lukašenko kandidē uz prezidenta krēslu sesto reizi. Redzamākie opozīcijas kandidāti vēlēšanām nav pielaisti, bet opozīcijas mītiņi pulcē desmitiem tūkstošus cilvēku. Savukārt Lukašenko tradicionāli pirms vēlēšanām ziņo par dažādie apdraudējumiem valstij vai plānotiem apvērsumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!