Foto: Kadrs no video

Baltkrievijas faktiskais pārvaldnieks Aleksandrs Lukašenko 18. oktobrī paziņoja par "kadru lēmumiem valsts drošības sistēmā" un Neatkarības pilī tikās ar augsta ranga drošībniekiem. Taču valsts TV kanāla "Belarus 1" sižetā drošībnieku sejas bija aizmiglotas un amatpersonu vārdi netika atklāti, vēsta portāls "Currenttime".

Ierakstā bez Lukašenko parādītas tikai Valsts drošības komitejas (VDK) priekšnieka Ivana Tertela un Lukašenko administrācijas vadītāja ģenerālmajora Igora Sergejenko sejas. Citu klātesošo sejas un vārdi atklāti netika.

"Televīzijai tā ir sarežģītākā diena. Mēs runājam par jauniem ieceltajiem, bet nevaram parādīt viņu sejas un nosaukt uzvārdus. Lai gan šiem ļaudīm pašiem nepatīk zīmēties: viņu sfēra, valsts drošība, tomēr noteikti nav par publiskumu," sižetā komentē reportāžas autore Ilona Krasutska.

TV kanāls neprecizēja, vai seju aizmiglošana ir rīkojums no augšas.

Baltkrievu hakeri, kas sevi sauc par kiberpartizāniem, iepriekš ir ziņojuši par drošības iestāžu darbinieku sarakstu iegūšanu un viņu identificēšanas centieniem.

Kopš 2020. gada prezidenta vēlēšanām, kuras tiek uzskatītas par falsificētām, Baltkrievijas varasiestādes asi vēršas pret jebkādām opozīcijas vai nepakļaušanās izpausmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!