Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ir līdz nāvei nobiedēts, saskaroties ar realitāti, ka tauta viņu neieredz un vēlas viņa aiziešanu. Viņš cīnās pret šo realitāti, taču pie varas tik ilgi viņam ļauj noturēties tikai 20 gadus būvētie drošības dienesti, intervijā portālam "Delfi" pauž Baltkrievijas opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas (Svjatlana Cihanouska) ārlietu padomnieks Franaks Vjačorka.

Ar Vjačorku runājam 15. oktobrī "Rīgas konferences 2021" norises vietā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Baltkrievijā viņš par savu darbu žurnālistikā vairākkārt ticis aizturēts un, līdzīgi kā daudzi citi, bija spiests pamest valsti pēc 2020. gada vasaras notikumiem, kad Lukašenko sāka brutāli apspiest pret savu valdīšanu un viltotajām prezidenta vēlēšanām vērstos protestus un opozīciju.

Minsku viņš pameta, kad drošības dienesti kādu vakaru sākuši aizturēt viņa draugus. Tajā pašā naktī sakravājis koferi un nākamajā dienā lidojis uz Kijevu. Pēc tam Viļņā pievienojies tolaik par opozīcijas simbolu kļuvušās bijušās prezidenta amata kandidātes Tihanovskas komandai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!