Maķedonijas premjers Ļubčo Georgijevskis ceturtdien noliedza, ka būtu iespējams ilgstošs pamiers ar albāņu nemierniekiem pat tādā gadījumā, ja šim nolūkam būs nepieciešams sastādīt ārkārtas koalīcijas valdību bez albāņu partijas, kas pieprasījusi pārtraukt uzbrukumus kaujiniekiem.
Premjers paziņoja, ka armija turpinās apšaudīt kalnu ciematus, kurus ieņēmuši etnisko albāņu kaujinieki, jo pretējā gadījumā kaujinieki varētu veikt uzbrukumus arī citviet valstī.

"Uguns pārtraukšana vairs neturpināsies, izņemot četru stundu pārtraukumu ik dienas, kas tiek dots, lai civiliedzīvotāji varētu atstāt ciematus," viņš teica preses konferencē Skopjē.

Georgijevskis sacīja, ka piektdien notiks pēdējās sarunas par nacionālās vienotības valdības izveidi, un etnisko albāņu Demokrātiskās labklājības patijai (DLP) paziņoja, ka tā būs šīs partijas pēdējā iespēja piedalīties valdības veidošanā.

DLP, kas patlaban ir vienīgā partija, kura varētu pievienoties koalīcijai, vēlas, lai apšaudes tiktu pārtrauktas, un pieprasa armijas izvešanu un policijas vienību atgriešanos konflikta zonā ārvalstu pārstāvju uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!