Kāda Malaizijas štata amatpersonas gatavojas oficiāli aizliegt musulmaņiem klausīties "melnā metāla" ("black metal") mūziku, jo šis smagā roka paveids negatīvi ietekmē jaunatni, piektdien ziņoja aģentūra "Bernama".
Negrisembilanas štata varas iestādes ar šo aizliegumu pauž atbalstu Malaizijas islāma līderu lēmumam aizliegt "melnā metāla" mūziku.

"Mēs pieņemsim lēmumu kā fatvu (islāma dekrētu)," žurnālistiem paziņoja Negrisembilanas premjerministrs Muhameds Isa Abdulsamads Muhameds.

Šā mēneša sākumā amatpersonas paziņoja, ka ir atklājušas kādu kultu, kas balstīts uz smagā metāla mūziku, jauniešu vidū dažās ziemeļu štatos veicina antisociālu uzvedību un okultismu.

Reliģiskie līderi paziņoja, ka viņi atraduši "sātaniskus" priekšmetus - kaklarotas no galvaskausiem un pierādījumus par dzīvnieku upurēšanu melnā metāla piekritēju saieta vietās.

Šīs nedēļas sākumā varas iestādes pavēstīja, ka visām ārzemju rokgrupām, kas vēlēsies uzstāties valstī, kā pierādījums būs jāiesniedz kāda koncerta videoieraksts.

Visu nedēļu reliģiskie un politiskie aktīvisti varas iestādēm pieprasīja atcelt piektdien paredzēto vācu veterānu rokgrupas "Scorpions" koncertu, lai gan koncerta rīkotāji paziņoja, ka šovs ir cenzēts un notiks paredzētajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!