Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dažas stundas pēc tam, kad viņu arestēja karavīri, Mali prezidents Ibrahims Bubakars Keita paziņojis par atkāpšanos no amata, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Otrdien karavīri aizturēja ne tikai prezidentu, bet arī premjerministru Bubu Sise. Uzrunā televīzijā Keita paziņoja, ka atkāpjas no amata un ka viņš atlaiž arī valdību un parlamentu.

Keita 2018. gada vēlēšanās tika pie otrā termiņa prezidenta amatā, taču viņš ir kritizēts par korupciju valstī, kā arī par sliktu ekonomikas pārvaldi. Tas aizvadīto mēnešu laikā noveda pie protestiem valstī.

Otrdien Mali sākās karavīru sacelšanās - pārstāvji vispirms ieguvuši kontroli pār Kati nometni, kas atrodas aptuveni 15 kilometru attālumā no galvaspilsētas Bamako. Pēc tam viņi devušies uz galvaspilsētu. Vēlāk karavīri ieradušies prezidenta rezidencē, kur aizturēts gan pats prezidents, gan premjers. Šobrīd nav zināms precīzs karavīru skaits, kuri piedalījušies dumpī.

Pēc pirmajām ziņām par sacelšanos Mali gan Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO), gan Āfrikas Savienība aicināja karavīrus atbrīvot aizturētos politiķus. Trešdien ANO Drošības padome apspriedīs notikumus Āfrikas valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!