Maltā nosēdusies Lībijas lidsabiedrības "Afriqiyah Airways" iekšzemes reisa lidmašīna, kas tikusi nolaupīta un novirzīta no maršruta, apstiprinājusi aviokompānija.

"Airbus" A320 lidaparāts ar 118 cilvēkiem uz klāja bijis ceļā no Sebhas uz Lībijas galvaspilsētu Tripoli un nolaupīšanas dēļ novirzīts uz Maltu, kur notiek drošības operācija, ziņo "Times of Malta".

Pēc vairākām stundām piektdienas vakarā lidmašīnas nolaupītāji padevušies un ir arestēti.

Īsi pirms tam Maltas premjers paziņoja, ka lidmašīnā esošie pasažieri atbrīvoti un uz klāja palikusi vien daļa apkalpes. Taču joprojām nav skaidrs, cik ir nolaupītāju - viens, vai divi.

Lidmašīnā pavisam atradušies 111 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, ziņo portāls. Saskaņā ar medija rīcībā esošajām ziņām, nolaupītājs paziņojis, ka viņam ir rokasgranāta.

Vīrietis, kurš esot 2011. gadā gāztā un nogalinātā Lībijas diktatora Muamara Kadafi atbalstītājs, esot paziņojis, ka ļaus visiem pasažieriem aiziet, ja tiks izpildītas viņa prasības.

Pie lidmašīnas ieejas bija redzams vīrietis ar zaļo Kadafi ēras karogu, ziņo BBC.

Pieejamā informācija liecina, ka nolaupītājs Maltā vēlas iegūt politisko patvērumu, BBC uzzināja no Sabhas mēra. Tikmēr citi avoti ziņo, ka prasības nav zināmas.

"Reuters" fotogrāfs no notikuma vietas ziņoja, ka Maltas lidostā redzami karavīri un īpašo uzdevumu spēku transports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!