Britu autospeciālistu aptaujā par mašīnu īpašnieku kaitīgas un muļķīgas rīcības paraugiem izcēlies kāds pamatīga svara pāris, kas ar regulāru seksu mašīnā salauza sava "Mini" piekari, bet makšķerēšanu cienošs "VW Golf" īpašnieks pirms auto pārdošanas tajā bija ļāvis savairoties tārpiem.
Ekskluzīva "Audi TT" īpašnieks savukārt izcēlās ar mēģinājumu vilkt tauvā kuģīti, kas beidzās ar siksnas plīsumu un aizdedzes vadu bojājumiem.

Citu auto kaitnieku skaitā tika minēta "Rover" īpašniece, kas Klifa Ričarda attēlus pie logiem piestiprināja ar nenoberžamu līmi, bet kāda "Fiat Uno" izskats krasi mainījās, kad pa tā jumtu no sirds bija izlēkājušies īpašnieka bērni.

Virkne britu autovadītāju savas mašīnas sabeidza nepiemērotās ekskursijās bezceļa apstākļos.

Fish4Cars.co.uk rīkotajā 250 speciālistu aptaujā tika noskaidroti 10 galvenie kaitnieku veidi.

Visparastākais gadījums, ko minēja 64 % tirgotāju, izrādījās salona bojāšana. Šiem īpašniekiem laikam nebija būtiski, ka smaku, traipu un atkritumu dēļ mašīnas vērtība sarūk vidēji par ceturtdaļu.

Otro vietu ar 45 % ieņēma šasiju lauzēji, kam braukšanai netraucē riepās zudušais spiediens. Turpmākajās vietās ierindojās degvielas izvēles analfabēti (41%) un brīvdienu ceļotāji (39%), kas bezrūpīgi pārvietojas pa izdauzītiem ceļiem.

Auto mocītāju skaitā 25 % ieņēma gāzētāji, kas ziemā pārpūlē motorus. Aptuveni 22 % auto tirgotāju ir gadījies piedzīvot īpašnieku vēlmi piekrāsot auto ar nepareizu krāsu, bet sajūga piebeigšana nav radījusi grūtības 18 % gadījumu.

Gadās arī ļaudis (12%), kas savus ekskluzīvos auto labprāt izmanto neatbilstošu smagumu pārvadāšanā, spēka mitriķi (11%), kam pēc durvju aizciršanas vairs neizdodas tās atvērt, un acumēra lielmeistari, kuri pamanās saviem mazajiem auto uzmontēt nesamērīgi lielus riteņus un riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!