Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maskavas lielākajā Covid-19 pacientiem atvēlētajā slimnīcā Komunarkas rajonā ir pilnībā aizpildītas visas pacientu vietas un situācija ar katru dienu pasliktinās, atsaucoties uz iestādes galvenā ārsta Denisa Procenko paziņojumu, vēsta "Radio Svoboda".

Tikmēr Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins kārtējo reizi paziņoja, ka neplāno galvaspilsētā ieviest karantīnas režīmu un ka veselības aprūpes sistēma tiek galā ar slodzi, tomēr attālinātas mācības vecāko klašu skolēniem pagarinātas vēl uz divām nedēļām.

Kremlī situāciju sauc par "saspringtu", bet arī mierina, ka tā "tiek kontrolēta".

Sanktpēterburgā specializētajās Covid-19 pacientiem paredzētajās slimnīcās atlikuši brīvi 9% gultu, paziņoja vicegubernators Oļegs Ergaševs. Pavisam pilsētā ir vairāk nekā 8,5 tūkstoši slimnīcu vietu jaunā koronavīrusa pacientiem.

Sanktpēterburgā tirdzniecības centros slēgti ēdināšanas pakalpojumi un bērnu istabas, bērnu pulciņus atļauts aizvadīt tīmekļa tiešsaistes režīmā, bet masu pasākumos dalībnieku skaits ierobežots līdz 70. Darba devējiem ieteikts ļaut attālināti strādāt visiem liela gadagājuma darbiniekiem un vēl 30% no pārējiem.

Visā Krievijā tiek ziņots par medikamentu trūkumu, kurus visbiežāk izraksta Covid-19 gadījumos, ziņo "Currenttime". Par situācijas nopietnību liecina arī ziņas par pārpildītām slimnīcām reģionos.

Piemēram, šajā video (zemāk), kas soctīklos cirkulē kopš 1. novembra, redzams, kā Covid-19 pacienti izguldīti un pat sasēdināti vienkārši uz krēsliem slimnīcas gaiteņos Tomskā.

Krievijas epidemioloģiskā situācija bažīgu padarījusi arī tās lielo austrumu kaimiņu Ķīnu. Kā ziņo aģentūra TASS, Ķīna uz laiku slēgusi iebraukšanas iespēju no Krievijas.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā fiksēti vairāk nekā 1,7 miljoni Covid-19 gadījumu. Aizvadītajā diennaktī identificēti vairāk nekā 20 tūkstoši jaunu saslimušo. Nepilni 30 tūkstoši slimnieku ir miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!