Foto: AFP/Scanpix

Antivīrusu programmatūras firmas "McAfee" dibinātājs amerikānis Džons Makafī, kuru it kā aizturēja uz Meksikas robežas par cita ASV pilsoņa slepkavību Belizā, savā blogā paziņojis, ka policija notvērusi citu cilvēku, kuram bijusi pase ar Makafī vārdu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Makafī savā blogā paziņojis, ka viņa “dubultnieku”, kuram bija Ziemeļkorejas pase ar viņa vārdu, patiešām aizturēja Meksikā, bet nu jau viņš esot atbrīvots un pametis Meksiku. Pats Makafī esot aizbēdzis no Belizas, bet vēlāk plānojot tur atgriezties.

Jau vēstīts, Makafī oficiālajā emuārā svētdien bija vēstīts, ka pēc vairāku nedēļu ilgas bēguļošanas viņš ir notverts uz Belizas un Meksikas robežas.

Vietnē, ko Makafī izveidoja, lai atspēkotu, viņaprāt, kļūdaino informāciju, ko par viņu izplata plašsaziņas līdzekļi un varas iestādes, lasāms, ka tiks sniegta plašāka informācija, tiklīdz tā būs pieejama.

Policija paziņojusi, ka vēlas tikai iztaujāt 67 gadus veco vīrieti par amerikāņa Gregorija Fola slepkavību.

ASV Floridas štatā dzimušais 52 gadus vecais Fols 11.novembrī tika atrasts miris savā mājoklī kādā Belizas kūrortpilsētā. Izmeklētāji nozieguma vietā atrada 9 mm kalibra patronas čaulīti, kas atbilda ievainojumam uz Fola kakla. Fola mājoklī bija pazudis portatīvais dators un mobilais telefons, bet nebija ielaušanās pēdu.

Policija pēc slepkavības ieradās Makafī privātmājā Ambergrisas salā, lai viņu nopratinātu, bet Makafī nekur nebija atrodams.

Policisti pirms vairākiem mēnešiem veica kratīšanu Makafī privātmājā, meklējot ieročus un narkotikas, un viņu uz vairākām stundām aizturēja. Makafī apgalvoja, ka ticis aizturēts tāpēc, ka atteicies ziedot kāda Belizas politiķa vēlēšanu kampaņai.

Pēc Fola slepkavības Makafī paziņoja, ka baidās par savu dzīvību un tādēļ bēg.

Ambergrisas iedzīvotāji iepriekš stāstīja, ka starp Folu un Makafī nesen bijis strīds. Makafī arī lietojis psihoaktīvas narkotikas un savas dīvainās uzvedības dēļ atsvešinājies no vietējās amerikāņu kopienas.

Makafī deviņdesmito gadu sākumā pārdeva savu kompāniju "McAfee" par vairākiem miljoniem ASV dolāru. Pēdējos četrus gadus viņš dzīvojis Belizā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!