"McDonald's" filiāle Indijā piektdien paziņoja, ka tā saviem klientiem piedāvā kartupeļus frī, kas nesatur nekādus dzīvnieku izcelsmes produktus.
Ar šādu paziņojumu Indijas "McDonald's" nāca klajā pēc tam, kad kāds indiešu izcelsmes veģetārietis ASV iesūdzēja tiesā kompāniju "McDonald's Corp.", pieprasot miljoniem dolāru kompensāciju par to, ka šī ātrās ēdināšanas tīkla restorānā viņam pārdoti liellopu taukos vārīti kartupeļi frī, lai gan pārdevējs apgalvojis, ka tie vārīti augu eļļā.

"Indijas "McDonald's" paziņo, ka mūsu piedāvātie kartupeļi frī nesatur nekādus liellopu gaļas vai citus dzīvnieku izcelsmes produktus," teikts kompānijas paziņojumā, kurā arī uzsvērts, ka uzņēmums izmanto vienīgi simtprocentīgu augu eļļu.

Tomēr Mumbajā (Bombejā) aptuveni 15 valdošās partijas "Bharatiya Janata" pārstāvji šo mierinājumu neuztvēra nopietni un nosmērēja kāda "McDonald's" restorāna durvis ar govs mēsliem.

Jau ziņots, ka, atsaucoties uz elektroniskā pasta vēstuli, kurā ASV kompānija "McDonald's Corp." informē, ka tā restorānos nelielās devās tiek izmantoti liellopu tauki, prasītājs, kurš pēc profesijas ir advokāts, apsūdzējis kompāniju nepatiesas informācijas sniegšanā klientiem.

"McDonald's" preses sekretārs Volts Rikers, to komentējot, pavēstīja, ka ātrās ēdināšanas restorānu tīkls nekad nav apgalvojis, ka piedāvā veģetāriešu ēdienus, un ka tas sniedz informāciju par produkcijas sastāvdaļām ikvienam interesentam.

Uzsverot, ka "McDonald's" produkciju ir sertificējusi ASV Pārtikas un zāļu pārvalde, Rikers sacīja, ka ēstuvēs nopērkamie kartupeļi frī satur ļoti nelielu daudzumu liellopu izcelsmes produktu, bet nevis liellopu tauku, kā teikts tiesā iesniegtajā prasībā.

Hariss Bharti, kurš pēc tautības ir indietis un gaļu neēd atbilstoši hinduisma tradīcijām, sacīja, ka viņš iesniedzis tiesā prasību pret "McDonald's" visu ASV dzīvojošo hinduistu un 15 miljonu šīs valsts veģetāriešu vārdā, kas, iespējams, neapzināti ēduši gaļas izcelsmes produktus makdonaldā.

Viņš norādīja, ka daudzās valstīs Tuvajos Austrumos un Dienvidaustrumāzijā "McDonald's" tik tiešām piedāvā kartupeļus frī, kas nesatur cūkgaļas izcelsmes produktus, lai tos varētu ēst musulmaņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!