Krievijas mediju holdings "Media-Most" ir nolēmis tiesā apstrīdēt apsūdzības, ko Ģenerālprokuratūra izvirzījusi holdinga vadītājam Vladimiram Gusinskim, un nepieciešamības gadījumā sola vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.
Pirmdien izplatītā "Media-Most" paziņojumā presei teikts, ka Gusinskim izvirzītās apsūdzības par krāpšanu lielos apjomos ir "izdomātas un absurdas".

Pirmdien Krievijas Ģenerālprokuratūra arī noteica Gusinskim drošības līdzekli - arestu.

Ģenerālprokuratūras lēmums izvirzīt Gusinskim apsūdzību un izsludināt viņa meklēšanu tūlīt pēc tam, kad kļuva zināms, ka "Media-Most" ir panācis mierizlīgumu ar "Gazprom", "var liecināt par divām lietām: vai nu Ģenerālprokuratūra darbojas pēc pasūtījuma, kura mērķis ir izjaukt darījumu, vai arī tā ir banāla atriebība", teikts "Media-Most" paziņojumā.

"Mierizlīguma fakts, "Gazprom" atteikšanās no pretenzijām pret "Media-Most", neatkarīgas ekspertīzes slēdziens, ko Ģenerālprokuratūrai nodeva viena no pazīstamākajām ASV juridiskajām firmām, - tas viss liecina par to, ka šīs apsūdzības ir pilnībā izdomātas. Tiesas ceļā mēs vērsīsimies pret Ģenerālprokuratūras rīcību un, ja būs nepieciešams, apstrīdēsim to Eiropas Cilvēktiesību tiesā," uzsvērts paziņojumā.

Paziņojuma autori norāda: holdings "Media-Most" ir spiests vērsties Ģenerālprokuratūrā ar prasību sākt krimināllietu pret ģenerālprokurora vietnieku Vasiliju Kolmogorovu un izmeklētāju Valēriju Nikolajevu par nelikumīgo lēmumu par Gusinska arestu. "Mēs lieliski saprotam, ka prokuratūra atteiksies izmeklēt savu darbinieku pārkāpumus. Tomēr tādā gadījumā Gusinskis un "Media-Most" centīsies panākt reālu prokuroru darbības un šīs rīcības tiesisku novērtējumu Krievijas un starptautiskajās tiesās," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!