Foto: EPA/LETA
Irāna veic pasākumus, lai paaugstinātu savu bruņoto spēku gatavību "neparedzētas notikumu attīstības gadījumam", otrdien pavēstīja britu mediji, ziņo aģentūra "Itar Tas".

Pēc Lielbritānijas mediju rīcībā esošās informācijas, Irānas elitārās karaspēka vienības "Islāma revolūcijas sargu korpuss" komandieris ģenerālis Mohamads Ali Džafari devis rīkojumu "sagatavot tāla rādiusa darbības raķetes slepenajos objektos dažādos valsts apgabalos".

Tāpat Irānas gaisa spēki esot izveidojuši īpašas ātras reaģēšanas apakšvienības gadījuma, ja valsts gaisa telpā ielauztos ienaidnieks.

"Rodas iespaids, ka Irānas augstākā vadība visai nopietni uztvērusi pasaules masu mediju publikācijas par to, ka starptautiskā sabiedrība var nolemt dot triecienu Irānas kodolobjektiem, ja šī valsts atteiksies sadarboties," medijiem norādījis kāda rietumu specdienesta pārstāvis. "Teherāna ir ļoti noraizējusies," sacījis eksperts.

Viņš norādījis uz savādu atgadījumu virkni, kas pēdējā laikā notikuši Irānā: vairāku kodolfiziķu slepkavības neskaidros apstākļos, dīvaini sprādzieni atomobjektos un noliktavās, bīstamu vīrusu iekļūšanu slepenos militārajos saziņas tīklos un ASV bezpilota lidaparātu parādīšanās Irānas gaisa telpā.

Vašingtonas Tuvo Austrumu politikas institūta zinātnieks Patriks Klausons britu laikrakstam "Daily Mail" norādījis, ka Irāna ir kļuvusi par "jaunā 21.gadsimta kara upuri".

"Itar Tass" atzīmē, ka pēdējās diennakts laikā pienāk aizvien vairāk ziņu par ārvalstniekiem, kas pamet Irānu.

Jau ziņots, ka Teherāna pirmdien paziņoja par amerikāņu bezpilota izlūklidmašīnas "RQ170" notriekšanu, kas pārkāpusi Irānas gaisa telpas robežas. Irānas varas iestādes arī piedraudējušās, ka pirmdien notikusī gaisa telpas robežas pārkāpšana, "tiks atmaksāta ārpus valsts teritorijas".

Pentagona pārstāvji savukārt paziņojuši, ka "nav nekādu pierādījumu" tam, ka irāņi būtu notriekuši amerikāņu lidaparātu. Viņi pieļauj, ka varbūt Irānas rīcībā nonācis bezpilota lidparāts, kas pagājušajā nedēļā pazuda Afganistānā. Tāpat amerikāņi netic, ka Irānas spēki ir notriekuši bezpilota lidmašīnu, tā varētu būt nogāzusies tehniskas kļūmes iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!