Pasaules veselības dienai veltītā konferencē Lietuvas Seimā medicīnas darbinieki konstatējuši, ka Lietuvas slimības jāārstē, izmantojot radikālus līdzekļus, proti - iestājoties Eiropas Savienībā (ES).
"Slimnieku sauc Lietuvas Republika. Simptomi: pārpūle, nogurums, pasīvs dzīvesveids, bažas par nākotni, slimības, augsts gaisa un ūdens piesārņojuma līmenis," šādu konferences dalībnieku slēdzienu žurnālistiem nolasīja Lietuvas Ārstu savienības prezidents Ļutaurs Labanausks.

Diagnozē teikts, ka Lietuvas iedzīvotāji cieš no depresijas, apātijas, ir nepārliecināti par savām spējām, nevēlas mainīties, slimo ar barības trakta slimībām, sirds un asinsvadu darbības traucējumiem, elpošanas ceļu slimībām, bet zāles ir dārgas, trūkst medicīniskā aprīkojuma, ārstiem ir zemas algas.

"Vajadzīga radikāla ārstēšana - nekavējoties jāiestājas ES, jo Eiropā mediķus ciena, viņu darbs tiek novērtēts un apmaksāts atbilstoši kvalifikācijai, Eiropā nodarbojas ar veselības aizsardzību, šīs sistēmas uzturēšanai tiek piešķirti lieli līdzekļi, Eiropā zinātniskos pētījumos iegulda investīcijas, tiek izgudroti un ražoti jauni medikamenti," norādīja ārsti, kuri Lietuvai noteikto "diagnozi" un ārstēšanas ieteikumus iesnieguši prezidenta padomniecei valsts veselības politikas jomā Vitalei Vinickienei.

Lietuva, tāpat kā Latvija un pārējās astoņas kandidātes, cer kļūt par ES dalībvalsti 2004.gada maijā. Taču vispirms par valsts dalību ES jānobalso tautai. Lietuvā referendums par pievienošanos ES gaidāms 10. un 11.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!