Medvedevs: 'Vienotajai Krievijai' nāksies veidot koalīciju Valsts domē  (21)

Delfi

Foto: AFP/Scanpix
Pašlaik Krievijā valdošajai partijai "Vienotā Krievija", kas saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem svētdien notikušajās Valsts domes vēlēšanās zaudējusi divu trešdaļu vairākumu apakšpalātā, jebkurā gadījumā nāksies veidot koalīciju ar citiem politiskajiem spēkiem, svētdien paziņoja Krievijas prezidents un viens no partijas līderiem Dmitrijs Medvedevs.

"Ņemot vērā Valsts domes sarežģītāko sastāvu, mums jebkurā gadījumā nāksies atsevišķos jautājumos, dažādos jautājumos slēgt koalīcijas, bloku vienošanās. Tas ir normāli, tas arī ir parlamentārisms, tā arī ir demokrātija, un mūsu kolēģi, citu frakciju vadītāji, jau ir pateikuši, ka viņi ir tam gatavi," sacīja Medvedevs sarunā ar partijas biedriem "Vienotās Krievijas" birojā, informē aģentūra "RIA Novosti".

Jau ziņots, ka Krievijā svētdien notikušajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās uzvarējusi valdošā partija "Vienotā Krievija", tomēr tai nav izdevies saglabāt divu trešdaļu vairākumu parlamenta apakšpalātā, liecina provizoriskie rezultāti.

Saskaņā ar rezultātiem, iegūti pēc 26,5% biļetenu saskaitīšanas, premjerministra Vladimira Putina vadītā "Vienotā Krievija", kuras saraksta līderis bija valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs, saņēmusi 47,3% balsu. Ņemot vērā 7% barjeru iekļūšanai Valsts domē, "Vienotajai Krievijai" parlamenta apakšpalātā ir nodrošinātas vairāk nekā puse vietu.

Komunistiskā partija ieguvusi 20,2%, Liberāldemokrātiskā partija - 13,4% balsu, "Taisnīgā Krievija" - 13,4% balsu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 7% barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!