Meksikas ziemeļos uzbrukumos, kas, domājams, saistīti ar narkotiku tirgotāju grupējumu savstarpējo karu, noslepkavoti vēl astoņi cilvēki, piektdien paziņoja amatpersonas.

Trīs no šīm slepkavībām notikušas Sjudadhvaresā, kur vienlaikus par savu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu arestēti vismaz 15 policisti.

Kopš 2008.gada sākuma ar narkotiku tirdzniecību saistītā vardarbība Meksikā, īpaši valsts ziemeļos, prasījusi aptuveni 7000 cilvēku dzīvības, un valdība cīņā ar narkotiku tirgotāju karteļiem iesaistījusi vairāk nekā 36 000 karavīru.

Piektdienas rītā pie Sjudadhvaresas narkomānu rehabilitācijas centra policija atrada kāda vīrieša mirstīgās atliekas ar spīdzināšanas un ložu atstātām pēdām. Vēl divi līķi tika uzieti citviet pilsētā.

Tikmēr vēl pieci slepkavību upuri tika atrasti štata galvaspilsētā Čivavā.

Vienlaikus Sjudadhvaresā, kas kļuvusi par vardarbības visvairāk apsēsto pilsētu Meksikā un uz kurieni pirms mēneša valdība nosūtīja tūkstošiem vīru lielus policijas un armijas papildspēkus, aizturēti 15 līdz 20 policisti, kas tiek turēti aizdomās par savu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, pavēstīja avots federālajā policijā, kurš atteicās atklāt savu vārdu.

Grupa policistu, kurā darbojās arī četri komandējošā sastāva pārstāvji, esot šantažējusi un izspiedusi naudu no Sjudadhvaresas uzņēmējiem, kā arī paši tirgojusi narkotikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!