Foto: Kadrs no video

Tiesa Meksikā par vainīgu slepkavībā atzinusi Krievijas pilsoni Alekseju Mekejevu (attēlā) un piespriedusi viņam 37 gadu un sešu mēnešu cietumsodu, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Tāpat notiesātajam būs jāsamaksā kompensācija 405 tūkstošu peso (18,9 tūkstoši eiro) apmērā bojāgājušā ģimenei, teikts Meksikas Kintana Roo štata prokuratūras paziņojumā.

Meksikā dzīvojošais Makejevs tapis pazīstams ar to, ka internetā regulāri publicējis apvainojumus un draudus meksikāņiem, savos ierakstos izmantojot arī nacistu simboliku, skaidro BBC krievu dienests.

Meksikas medijos Mekejevs bija ieguvis iesauku "krievu nacists".

Pats Makejevs ar smagām traumām tika nogādāts slimnīcā. Pēc izrakstīšanas no ārstniecības iestādes viņu aizdomās par slepkavību arestēja policija.

Meksikas krimināllikums atļauj Makejevam lūgt izdot viņu Krievijai, lai cietumsodu izciestu dzimtenē. Šādu lūgumu Makejevs līdz šim nav izteicis, raksta "RIA Novosti".

Krievijas diplomātiskā misija Meksikā norāda, ka tiesas procesa laikā Krievijas pilsoņa tiesības ir ievērotas. Makejeva aresta laikā Krievijas vēstniecība Meksikā paziņoja, ka pilsonis no Krievijas diplomātu dalības procesā atteicies un Krievijā atgriezties negrasoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!