Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, uzrunājot atbalstītājus Vašingtonā, turpināja atkārtot nepatiesus apgalvojumus par to, ka pērnā gada prezidenta vēlēšanās notikusi krāpšanās un teica, ka ir uzvarējis, ziņo "The Washington Post".

"Mēs nekad nepadosimies. Mēs nekad neatzīsim [zaudējumu]," teica republikāņu prezidents. “Mēs uzvarējām šajās vēlēšanās, un uzvarējām pārliecinoši," nepamatoti apgalvoja Tramps.

Visi ASV štati ir apstiprinājusi vēlēšanu rezultātus, dažos no tiem pat notikusi pilnīga balsu pārskaitīšana. Līdz šim brīdim nav pierādījumu, kas apliecinātu, ka pērnā gada prezidenta vēlēšanās būtu notikusi masveida krāpšanās, kas būtiski ietekmējusi to rezultātu.

Uzrunu Vašingtonā Tramps sniedza aptuveni stundu pirms ASV Kongress uzsāk procedūru, kas oficiāli apstiprinās Džo Baidena uzvaru 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Sagaidāms, ka vairāki republikāņu senatori un Pārstāvju palātas deputāti mēģinās aizkavēt Baidena uzvaras apstiprināšanu. Viens no redzamākajiem šīs republikāņu grupas politiķiem ir senators no Teksasas – Teds Kruzs. Pagājušajā nedēļas nogalē viņš paziņoja, ka vēlas, lai tiktu veikts ārkārtas vēlēšanu rezultātu audits. Vienlaikus vairāki republikāņu senatori un citas Republikānisko partiju pārstāvošās amatpersonas iebildušas pret mēģinājumiem aizkavēt Baidena uzvaras apstiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!