Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas padome trešdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina ierosināto Sergeja Mihalkova tekstu jaunajai Krievijas himnai. Par Mihalkova tekstu himnai, par kuru pērnā gada decembrī tika apstiprināta Aleksandra Aleksandrova sacerētā bijušās Padomju Savienības himnas melodija, nobalsoja 141 likumdevējs, bet tikai viens bija pret to.
Saskaņā ar Krievijas konstitūciju, lai pieņemtu likumu, par to jānobalso vismaz 134 augšpalātas deputātiem. To vēl jāparaksta Krievijas prezidentam.

Lai arī sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka nedaudz vairāk kā puse Krievijas iedzīvotāju atbalsta bijušās padomju himnas apstiprināšanu par valsts himnu, daudzi šo melodiju uzskata par staļinisko represiju simbolu.

Pirms bijušās padomju himnas apstiprināšanas par Krievijas himnu kalpoja iepriekšējā prezidenta Borisa Jeļcina ieviestā Mihaila Gļinkas dziesma "Patriotiskā dziesma". Tomēr daudzi iedzīvotāji sūdzējās, ka šo dziesmu viņiem bijis grūti atcerēties.

Putins pērn lūdza Mihalkovam, kurš ir arī PSRS himnas vārdu autors, sacerēt tekstu jaunajai Krievijas himnai. Viņa dzeju prezidenta darba grupa pēc tam izraudzījās no aptuveni 150 iesniegtajiem tekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!