Foto: AFP/Scanpix/LETA

Miljardieris Maikls Blumbergs nopietni apsver iesaistīšanos cīņā par Demokrātiskās partijas nomināciju 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Bijušā Ņujorkas mēra pārstāvis vēstījis, ka Blumbergs nav pārliecināts, ka pašreizējie demokrātu prezidenta krēsla tīkotāji vēlēšanās spēs pārspēt republikāni Donaldu Trampu. Šobrīd Demokrātiskās partijas kandidātu lokā ir 17 politiķi, redzamākie no tiem ir bijušais viceprezidents Džo Baidens, kā arī senatori Bērnijs Sanderss un Elizabete Vorena.

Nesen publicētas vēlētāju aptaujas rādījušas, ka Sanderss un Vorena nākamā gada vēlēšanās nepārspētu Trampu, ja iegūtu Demokrātiskās partijas nomināciju. Atšķirībā no Baidena abi senatori izteiktāk atbalsta kreisā flanga politiskās idejas.

Blumberga runasvīrs izteicās: "Tagad mums ir jāpabeidz darbs un jāpanāk, ka Tramps tiek pārspēts. Bet Maiks aizvien vairāk uztraucas, ka pašreizējais kandidātu loks nav pietiekami labi pozicionēts, lai to izdarītu."

Sākotnēji Blumbergs bija demokrāts, bet tad pievienojās Republikāniskajai partijai, kļūstot par Ņujorkas pilsētas mēru 2001. gadā. Šajā amatā miljardieris pavadīja trīs termiņus līdz 2012. gadam, savukārt Demokrātiskās partijas sastāvā atgriezās vien pērn. 77 gadus vecais Blumbergs uzskatīts par politiķi, kurš pārstāv mēreni noskaņoto atzaru demokrātu lokā. Par vienu no galvenajiem jautājumiem, kurš būtu jārisina, Blumbergs izcēlis klimata pārmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!