Serbijas premjerministra kandidāts Zorans Džindžičs pirmdien paziņoja, ka pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču tiks sākta izmeklēšana un viņu tiesās par noziegumiem un korupciju.
Džindžičs, kurš par premjera amata kandidātu kļuva pēc tam, kad Serbijas Demokrātiskā opozīcija vēlēšanās sestdien ieguva divas trešdaļas vietu Serbijas parlamentā, sacīja, ka Miloševičam būs jāatbild par nodarīto savai valstij.

"Vispirms viņam būs jāatbild Serbijai par visām tām šausmām, ko viņš tai nodarījis", sākot no korupcijas, noziedzības, vēlēšanu rezultātu viltošanas līdz slepkavību pasūtīšanai, žurnālistiem Belgradā sacīja Džindžičs.

Viņš teica, ka Miloševiču varētu arestēt, bet tas atkarīgs no izmeklēšanas rezultātiem. Viņš solīja, ka izmeklēšana sāksies tuvākajās dienās.

Uz jautājumu, vai Miloševiču vajadzētu nodot starptautiskajam Hāgas tribunālam, kurš viņu ir apsūdzējis kara noziegumos Kosovā un pieprasa viņa izdošanu, Džindžičs sacīja: "Miloševiču nevajag padarīt par upuri, jo viņš nav upuris, viņš ir noziedznieks."

Demokrātisko spēku uzvara sestdienas vēlēšanās ir likvidējusi pēdējās bijušā prezidenta varas struktūras ietekmes paliekas. Miloševičs bija spiests atzīt sakāvi pēc šā gada 24.septembra prezidenta vēlēšanām un Dienvidslāvijas iedzīvotāju rīkotajām protesta akcijām galvaspilsētas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!