Foto: AFP/Scanpix
Itālijas iekšlietu ministrs Roberto Maroni paziņoja, ka Itālijas centrālā Abruco reģiona atjaunošana pēc pagājušajā nedēļā notikušās postošās zemestrīces valstij izmaksās 12 miljardus eiro (8,4 miljardus latu).

Savukārt sākotnējās aplēses dabas stihijas nodarītajiem zaudējumiem bija 2 - 3 miljardi eiro (1,4 - 2 miljardi latu).

Postošajā zemestrīcē, kas Itāliju sasniedza 6. aprīļa naktī, gājuši bojā vismaz 294 cilvēki. L'Akvilas pilsētā tika sagrautas tūkstošiem ēku un aptuveni 40 000 cilvēku palikuši bez mājokļiem.

"12 miljardi eiro: tā ir summa, kas mums jāatrod, lai atjaunotu Abruco," Maroni paziņoja Itālijas televīzijā. Viņš neprecizēja, cik laika būs nepieciešams postījumu likvidēšanai.

Iepriekšējie rekonstrukcijas mēģinājumi pēc zemetrīcēm Itālijas dienvidu daļā gan mēdza ievilkties uz gadu desmitiem, tos kavējot aizdomām par korupciju un mafijas iesaisti.

Jau ziņots, ka 6. aprīlī aptuveni pulksten 3:30 desmit kilometru dziļumā Itālijā tika fiksēti pazemes grūdieni, kuru spēks sasniedza no 5,8 līdz 6,3 ballēm. Zemestrīces epicentrs atradies Abruco kalnainajā reģionā netālu no L'Akvilas pilsētas. Savukārt otrdien vakarā ar dažu stundu starpību atkārtojās 5,5 līdz 5,7 un 3,8 balles spēcīgi pazemes grūdieni, nodarot jaunus postījumus L'Akvilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!