Mjanmas lielākās pilsētas Rangunas ielās otrdien pārvietojas kravas automašīnas ar skaļruņiem, pa kuriem tika pārraidīti brīdinājumi iedzīvotājiem turpmāk neiesaistīties protesta akcijās pret valsts militāro valdību, raksta BBC. Tiem, kuri tomēr piedalīsies demonstrācijās, jāgatavojas atbildes reakcijai saskaņā ar valsts likumiem. Līdzīgi paziņojumi publicēti arī valdības kontrolē esošie laikraksti.
Budistu mūki, kas vada un organizē demonstrācijas, sola nepadoties un nepaļauties valdības rīkojumiem. Iepriekš viņi bija paziņojuši, ka protesta akcijas nerimsies līdz brīdim, kad netiks gāzta militārā valdība, un pirmdienas demonstrācijās vismaz 25 pilsētās piedalījās aptuveni 100 000 mūku un civiliedzīvotāju.

ASV Baltais nams jau paziņojis, ka, atbildot uz protestiem, ASV plāno ieviest papildu sankcijas pret Mjanmas militāro huntu. Protesta akcijas norisinājušās jau astoņas dienas, un pagaidām nav iespējams paredzēt, vai tautas sacelšanās noslēgums līdzināsies notikumiem 1988.gadā, kad, brutāli apspiežot līdzīgus protestus, tika nogalināti aptuveni 3 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!