Foto: Reuters/Scanpix
Kara noziegumos apsūdzētais bijušais Bosnijas serbu armijas komandieris Ratko Mladičs ceturtdien paziņoja, ka nespēj apmeklēt starptautiskā kara tribunāla tiesas sēdes sliktā veselības stāvokļa dēļ.

"Es atsakos no savām tiesībām būtu klāt tiesā (..) un dodu savu piekrišanu tiesas procesa turpināšanai bez manas klātbūtnes, bet manu advokātu klātbūtnē," teikts Mladiča paziņojumā ANO Starptautiskajam kriminālnoziegumu tribunālam bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY).

ICTY pārstāve Nerma Jelačiča aģentūrai AFP paziņoja, ka tiesas noklausīšanās notiks, Mladičam klāt neesot.

Jau ziņots, ka ICTY apsūdz Mladiču par genocīdu, cilvēku vajāšanu un iznīcināšanu, slepkavībām, deportācijām, necilvēcīgu rīcību un nežēlīgu izturēšanos, kas pastrādāta nolūkā "likvidēt vai uz visiem laikiem" aizvākt musulmaņus no plašām Bosnijas teritorijām, lai īstenotu sapni par Lielserbiju.

Pēc 16 gadus ilgas bēguļošanas Mladičs tika arestēts 26.maijā Serbijā, un par veselības problēmām bijušais serbu ģenerālis ir sūdzējies ikreiz, kad stājies ICTY tiesnešu priekšā.

Arī viņa advokāts Branko Lukičs paziņojis, ka viņa klienta veselības stāvoklis ir ļoti nopietns un viņam nācies pārvietoties ratiņkrēslā, trešdien ziņoja laikraksts "Dnevi Avaz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!