Pakistānai nepieciešama papildus palīdzība, lai cīnītos ar postošās zemestrīces sekām, kādā intervijā teica valsts prezidents.
Pervezs Mušarafs apsūdz pasauli par dubultiem standartiem, jo Pakistāna neesot saņēmusi tik apjomīgu palīdzību, kāda tika piešķirta ASV pēc viesuļvētras “Katrīna” plosīšanās, raksta BBC.

ANO apgalvo, ka pašlaik starptautiskā sabiedrība ir sagādājusi mazāk nekā 25% no nepieciešamās naudas.

Pirms četrām nedēļām notikušajā zemestrīcē gāja bojā vairāk nekā 70 000 cilvēku, taču vēl tagad simtiem tūkstošu cilvēku gaida palīdzību, kas ir vēl jo vairāk nepieciešama, jo tuvojas ziema.

Mušarafs sūdzas par mazo atsaucību, salīdzinot ar situāciju pēc viesuļvētras “Katrīna”, un skaidro to ar faktu, ka zemestrīcē cietuši maz cilvēku no rietumvalstīm. Savukārt viesuļvētrā gāja bojā arī daudz ārvalstnieku, kuri bija ieradušies ASV kā tūristi.

“Šeit, diemžēl, ir attāls nostūris, cietuši galvenokārt nabadzīgi ļaudis. Es vēlos uzrunāt pasaules valstis, lai tās apzinātos, ka šiem cilvēkiem viņu palīdzība ir daudz vairāk nepieciešama, jo viņi ir nabadzīgi un arī dabas apstākļi šeit ir daudz skarbāki, nekā viesuļvētras skartajās teritorijās,” saka prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!