Jordānijas organizācijas "Pravietis mūsu vidū" juristi paziņojuši, ka informēs Interpolu un starptautiskā meklēšanā izsludinās dāņu karikatūristu Kurtu Vestergārdu, ja viņš neieradīsies uz tiesu, kas nozīmēta Dieva zaimošanas sakarā, ziņo "Fox News".

Jordānijas varas iestādes jau iepriekš ierosinājušas krimināllietu pret Vestergārdu un desmit Dānijas laikrakstu redaktoriem par publicētajām pravieša Muhameda karikatūrām. Organizācija dāņus apsūdz par "nacionālās drošības apdraudēšanu".

Dānijas Ārlietu ministrija jau paziņojusi, ka negrasās nevienu dāņu žurnālistu nodot Jordānijas tiesībsargājošo instanču rokās, jo dāņu likumdošanā nav paredzēta kriminālatbildība par satīriskiem zīmējumiem par reliģiskām tēmām.

Vestergārdu uz tiesu izsauca nākamajā dienā pēc sprādziena pie Dānijas vēstniecības Pakistānā, kura rezultātā bojā gāja vismaz astoņi cilvēki. Atbildību par šo terora aktu jau uzņēmies teroristiskais grupējums "Al Qaeda".

Jau ziņots, ka 2006. gadā publicētā karikatūra par pravieti Muhamedu izraisījusi asu daudzās islāma valstīs. Kopš tā laika pasaulē notikušas vairākas protesta akcijas, lielākoties ar aicinājumiem boikotēt dāņu preces, bet pašam karikatūru autoram ne reizi ir draudēts ar izrēķināšanos. Protestu rezultātā bojā gājuši vairāki desmiti musulmaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!