Krievijas nacionālboļševiki, kas tiek turēti aizdomās par neseno uzbrukumu Latvijas vēstniecībai Maskavā, veikuši vandalisma aktu arī pret Kazahstānas vēstniecību Krievijas galvaspilsētā.
Maskavas milicijā aģentūru "Interfax" svētdien informēja, ka sestdienas rītā trīs 18 līdz 21 gadu veci jaunieši pielaiduši uguni trīs pudelēm ar petroleju un metuši tās vēstniecības virzienā. Taču pudeles nav aizdegušās.

Vēstniecības ēkai izsisti divi logi, sabojāta fasāde. Uz kaimiņu ēkas sienas atrasts uzraksts: "Nazarbajevam ir pasludināts spriedums. NBP." (Nursultans Nazarbajevs ir Kazahstānas prezidents, bet NBP ir Nacionālboļševiku partijas saīsinājums).

Visus trīs huligānus aizturējusi milicija. Viņi atrodas izolatorā, notiek izmeklēšana un pagaidām nav paziņots, vai aizturētās personas vainojamas arī uzbrukumam Latvijas vēstniecībai.

Jau ziņots, ka šomēnes nezināmas personas naktī ar smakojošu krāsu nosmērēja Latvijas vēstniecības Maskavā sienu un izsita ēkai vairākus logus. Par šo vandalisma aktu arī tiek turēti aizdomās nacionālboļševiki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!