Naktī uz svētdienu, pārkāpjot vienošanos par karadarbības pārtraukšanu, separātisti apšaudījuši robežkontroles punktu pie iebraukšanas Mariupolē, vēsta aģentūra UNIAN.

Mariupoles varasiestādes vēsta, ka apšaudes laikā viens no artilērijas šāviņiem trāpījis robežkontroles punkta ēkā, kurā atrodas dispečeru punkts un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Tiek norādīts par elektrības padeves traucējumu pilsētas austrumu daļā, kur šobrīd
tiek veikti remontdarbi.

Apšaudes laikā cietis viens karavīrs. Starp civiliedzīvotājiem bojāgājušo un cietušo nav.

Ukrainas militārās vienības un aculiecinieki ziņojuši par apšaudēm arī citās pilsētas vietās. Viens no šāviņiem trāpījis pilsētas 69. skolā, radot plašu ugunsgrēku. Šāviņu dēļ aizdegās un vēlāk uzsprāgusi kāda nepabeigta celtne, kurai blakus atradās degvielas uzpildes stacija.

Bataljona "Azov" preses dienests aģentūrai UNIAN norādījis, ka Mariupolei nedraud briesmas. Dienestā pieļauj, ka kaujinieki šādā veidā cenšas radīt bailes ukraiņu vidū.

Tiek norādīts, ka svētdienas rītā Mariupole un Širokinas pagasts atrodas Ukrainas armijas kontrolē. Savukārt pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" kontrolē ir Novoazovska.

Jau vēstīts, ka sestdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien telefona sarunā atzinuši, ka "kopumā paziņotais pamiers Donbasā tiek pildīts".

Sestdien, diennakti pēc pamiera noslēgšanas, Ukrainas mediji ziņoja par asinsizliešanas apturēšanu valsts austrumu daļā. Diennakts laikā Ukrainas armijā kritušo nav bijis, un pirmo reizi mēneša laikā
separātisti pārstājuši apšaudi Doņeckā
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!