Pēc nekārtībām, kādas piektdien, 16. janvārī Viļņā izcēlās laukumā pie Seima ēkas, nakts uz sestdienu Lietuvas galvaspilsētā pagājusi bez īpašiem notikumiem.
"Naktī netika novērotas nekādas [turpmāko nekārtību] pazīmes. Šobrīd ļaužu pulcēšanās nav. Tāpat nav informācijas, ka ļaudis Viļņā gatavotos pulcēties [no jauna]," sestdienas rītā intervijā Lietuvas sabiedriskajam radio pavēstīja Policijas departamenta ģenerālkomisārs Vizgirds Telīčēns.

Tomēr viņš precizēja iepriekšējās dienas nekārtību laikā aizturēto skaitu - kopumā policija aizturējusi 151 cilvēku, no kuriem 54 bijuši reibuma stāvoklī.

Telīčēns piebilda, ka 32 personas aizturētas uz divām diennaktīm. Pēc tam tikšot lemts par šo personu atbrīvošanu vai par atbilstošu drošības līdzekļu piemērošanu.

Pārējie aizturētie pēc protokolu sastādīšanas par sabiedriskās kārtības traucēšanu un par pretošanos policijai atbrīvoti.

Ģenerālkomisārs arī pavēstīja, ka uzsākta pirmstiesas izmeklēšana krimināllietā par masu nekārtību organizēšanu.

Vienlaikus Telīčēns atzina, ka varasiestāžu atļautais protesta mītiņš noritējis mierīgi un bez likumpārkāpumiem.

Saskaņā ar sākotnējiem datiem piektdienas nekārtību laikā izsisti vairāk nekā 30 Seima ēkas logi, kā arī nodarīti citi postījumi. Kopējais zaudējumu apmērs varētu sasniegt aptuveni divus miljonus litu (408 000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!