Narvas elektrospēkstaciju uzņēmumā "Narva Elektrijaamad" saražoto elektroenerģiju nākotnē varētu iegādāties ASV rūpnīcas, kas tiks celtas Ļeņingradas apgabalā, jo pēc Ļeņingradas AES slēgšanas Sosnovijborā šajā apgabalā varētu būt elektroenerģijas trūkums.
Programmā "Press Klub", kas krievu valodā tiek raidīta Igaunijas televīzijas kanālā ETV, pirmdien tika paziņots, ka kompānijas "Ford" un "Caterpillar", iespējams, būvēs rūpnīcas Ļeņingradas apgabalā, un pēc divu AES slēgšanas šajā apgabalā rūpnīcas varētu iegādāties elektroenerģiju no Narvas spēkstacijām.

"NRG Energy" pārstāvniecības Igaunijā direktors Tenu Tē nevarēja sniegt komentārus par izskanējušo informāciju. Viņš sacīja, ka uzņēmumam "NRG Energy", kas gatavojas iegādāties 49 procentus Narvas elektrostaciju akciju, nav konkrētu plānu par elektroenerģijas piegādi jaunajām rūpnīcām.

Igaunijas parlamenta Centra frakcijas deputāts Vladimirs Velmans informēja, ka "NRG Energy" pieder pie "Ford" grupas, kas plāno rūpnīcas celtniecību Ļeņingradas apgabalā, un tas arī izskaidro amerikāņu interesi par Narvas spēkstaciju privatizēšanu.

"Šāda informācija nedaudz savādākā formā bija publicēta Igaunijas laikrakstā un pēc tam, kad es biju nedaudz vairāk tajā iedziļinājies, šie fakti apstiprinājās," sacīja Velmans.

BNS neizdevās iegūt papildu informāciju par "NRG Energy" saistību ar "Ford" grupu. Tē nevarēja sniegt komentārus arī par Velmana paziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!