Foto: EPA/LETA
NATO sestdien paziņoja, ka ir izdevies atbrīvot divas ārvalstu humānās palīdzības darbinieces un divus viņu afgāņu kolēģus, kas 22.maijā tika nolaupīti Afganistānas ziemeļaustrumos.

Britu raidsabiedrība BBC vēstīja, ka pieci palīdzības darbinieki no Šveicē bāzētās nevalstiskās organizācijas "Medair" 22.maijā tika nolaupīti, kad Afganistānas ziemeļaustrumu Badahšānas province piegādāja bērniem un grūtniecēm pārtiku.

Atsaucoties uz NATO izplatīto paziņojumu, BBC vēstīja, ka operācijas laikā nogalināti pieci ķīlnieku sagūstītāji. Visi atbrīvotie jūtas labi.

Neskaidrību radīja piektā humānās palīdzības darbinieka liktenis, jo sākotnējā informācija liecināja, ka viņš ir atbrīvots, tomēr vēlāk šīs ziņas neapstiprinājās. Afganistānas amatpersonas sestdien paziņoja, ka piektajam humānās palīdzības darbiniekam - afgānim - bija izdevies jau iepriekš aizbēgt no gūsta.

NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) komandieris ASV ģenerālis Džons Allens paziņojumā skaidroja, ka koalīcijas spēki operāciju veicas rītā ar Afganistānas Iekšlietu ministrijas atbalstu. Nolaupītie humānās palīdzības sniedzēji tika turēti kalnu alā.

BBC norādīja, ka Badahšānas policija bruņotos nolaupītājus raksturojusi, kā kriminālu grupējumu, kas izmanto problemātisko reģionu un afgāņu spēku novājināto darbību teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!