Foto: Reuters/Scanpix

NATO līderi apņēmušies attiecībās ar Krieviju īstenot vienotu atturēšanas un dialoga politiku, sestdien apliecināja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Galvenā vēsts ir, ka alianse ir vienota, mēs turamies kopā," vaicāts par NATO samitā Varšavā notikušajām līderu sarunām Krievijas jautājumā, sacīja ģenerālsekretārs.

"Es priecājos redzēt, cik stipra šis vēsts ir NATO un cik vienoti mēs esam aiz šīs vēsts. Vienotā vēsts no šīm [darba] vakariņām ir, ka mūsu attiecības balstās aizsardzībā un dialogā."

Vaicāts, vai viņš piekrīt Francijas prezidenta Fransuā Olanda piektdienas izteikumiem, ka Krievija nav drauds, bet partneris, Stoltenbergs atgādināja, ka NATO šobrīd ir pilnīgi jaunā situācijā.

"Mēs neredzam, ka pret kādu no NATO sabiedrotajiem būtu jelkādi nenovēršami draudi," viņš sacīja.

"Krievija nav stratēģiskais partneris - mēs ar Krieviju neesam stratēģiskās partnerattiecībās, kādas mēs centāmies attīstīt -, bet mēs arī neesam Aukstā kara situācijā," viņš piebilda.

"Mēs esam jaunā situācijā, kas ir atšķirīga no visa tā, ko mēs līdz šim esam pieredzējuši."

NATO dalībvalstu līderi, lai atturētu iespējamos Krievijas draudus, piektdien Varšavā notiekošajā samitā apstiprināja četru starptautisko bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs.

Bataljoni, kurus iecerēts izvietot alianses austrumu pierobežā, būs "spēcīgi" un daudznacionāli. To izvietošana sāksies nākamgad un notiks uz rotācijas pamata, piektdien preses konferencē sacīja Stoltenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!