Foto: AFP/Scanpix

NATO pārtrauc sadarbību ar Krieviju, ceturtdien vizītes laikā Ukrainā paziņoja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

"Ziemeļatlantijas alianse pārtrauc sadarbību ar Krievijas Federāciju, nostiprina kolektīvo aizsardzību visu NATO locekļu aizstāvēšanai un pieņēmusi lēmumu palielināt atbalsta un sadarbības līmeni ar Ukrainu," paziņoja Rasmusens, tiekoties ar Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētāju Oleksandru Turčinovu.

Rasmusens norādīja, ka NATO nosoda Krievijas rīcību, kas noveda pie Ukrainas teritoriālās vienotības pārkāpšanas un nelikumīgas Krimas aneksijas.

Viņš arī izteica cerību, ka "septembrī paredzētais Ukrainas-NATO samits ļaus spert jaunus konkrētus soļus abu pušu produktīvas sadarbības organizēšanai".

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "Ukrainai ir nepieciešamas kompleksas reformas, arī militārajā sfērā, un Augstākajai radai šeit ir jābūt svarīgai lomai".

Vēlāk gan NATO paskaidrojusi, ka nekādi jauni lēmumu šai sakarā nav pieņemti, bet Rasmusens runājis par jau 1. aprīlī pieņemto lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!