Foto: AFP/Scanpix

NATO bruņotie spēki Afganistānā turpmāk vairs neziņos statistikas datus par talibu uzbrukumiem, otrdien pavēstīja koalīcijas pārstāvji. Pirms nedēļas NATO pārstāvji bija spiesti atzīt, ka daži koalīcijas dati neatbilst patiesībai.

Koalīcijas pārstāvji pauduši nožēlu par iepriekš izskanējušo kļūmīgo informāciju, it kā 2012.gadā "ienaidnieka iniciēto uzbrukumu" skaits būtu sarucis par 7%. Patiesībā to skaits pērn ir bijis aptuveni tāds pats kā 2011.gadā.

NATO Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) preses pārstāvis Džeimijs Greibīls noliedza, ka politika mainīta šīs kļūdas dēļ, kas dažiem ļāvusi apšaubīt NATO apgalvojumus par karā panākto progresu.

"Ņemot vērā to, ka [Afganistānas armija un policija] tagad īsteno arvien lielāku skaitu veiksmīgu vienpusēju operāciju, kas bieži vien paliek ārpus ISAF redzesloka, mēs esam konstatējuši, ka mūsu datubāzes kļūst arvien neprecīzākas," sacīja preses pārstāvis. "Turklāt mēs esam arī atskārtuši, ka vienkāršs datu apkopojums nav tas vispilnīgākais veids, kas liecinātu par kampaņas progresu."

Kļūda atskaitēs radusies, jo dažas afgāņu vienības, kas pārņēmušas operācijas, kuras līdz šim īstenoja NATO spēki, datubāzē nav ievadījušas pareizus skaitļus, skaidroja amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!