Foto: Publicitātes foto

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs aicinājis savus atbalstītājus otro nedēļas nogali pēc kārtas piedalīties demonstrācijās, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Nāciet ārā, nebaidieties ne no kā. Neviens nevēlas dzīvot valstī, kur valda tirānija un korupcija. Vairākums ir mūsu pusē," vēstulē, kas publicēta viņa mājaslapā teicis Navaļnijs.

Līdzīgi kā pirms nedēļas arī šajā nedēļas nogalē - 31. janvārī - Navaļnijs un viņam pietuvinātās personas plāno organizēt demonstrācijas. Pagājušajā sestdienā tūkstošiem cilvēku piedalījās protestos, kuri notika aptuveni 100 Krievijas pilsētās. Šo protestu laikā aizturēja gandrīz 4000 cilvēku.

Pats Navālnijs šobrīd atrodas apcietinājumā, kas ilgs līdz 15. februārim. Opozicionāru aizturēja uzreiz pēc viņa atgriešanās Krievijā 17. janvārī. Iepriekšējos mēnešus Navaļnijs pavadīja Vācijā, atkopjoties pēc saindēšanās ar nervu aģentu "Novičok".

Tiesa vēl lems, vai Navaļnijs, atrodoties Vācijā, nav izvairījies no kontroles, ko noteica 2014. gada spriedums "Yves Rocher" lietā, kas paredzēja nosacītu cietumsodu un pārbaudes laiku līdz 2020. gada 30. decembrim. Ja opozicionāru atzīs par vainīgu, viņam draud 3,5 gadu cietumsods, atskaitot 10 mēnešus, ko viņš šīs lietas ietvaros pavadīja mājas arestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!