Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs piektdien paziņojis, ka pārtrauc badastreiku. Tāds ieraksts publicēts viņa "Instagram" kontā.

Kremļa varas kritiķis raksta, ka, pateicoties milzīgam labu ļaužu atbalstam “visā valstī un visā pasaulē” viņam ir izdevies panākt, ka viņu divreiz apsekojis civilo ārstu konsīlijs un ka tagad viņam izsniedz medicīnisko pārbaužu rezultātus un slēdzienus.

Pirms tam ceturtdien pārtraukt badastreiku Navaļniju aicināja ārste Anastasija Vasiļjeva. Viņa minēja, ka ir izdevies panākt Navaļnija pārvešanu uz civilo slimnīcu un ka tālāks badastreiks būtu bīstams viņa dzīvībai un veselībai.

Vēl viens pamudinājums pārtraukt badastreiku ir tas, ka solidarizējoties ar viņu, badastreiku uzsākušu arī citi cilvēki, papildina opozicionārs.

Navaļnijs gan papildina, ka neatceļ prasību pielaist pie viņa nepieciešamos ārstus, jo viņam kļūst nejūtīgas vietas uz rokām un kājām, un viņš vēloties saprast, kas tas ir un kā to ārstēt.

“Bet, ņemot vērā progresu un visus apstākļus, sāku iziet no badastreika. Saskaņā ar noteikumiem tas aizņems tās pašas 24 dienas, un runā, kas tas ir pat smagāk,” raksta Navaļnijs.


Ziņots, ka 44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17. janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31. martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!