Foto: LETA
Kazahstānā stājies spēkā likums, kas pasludina pirmo un pagaidām vienīgo valsts prezidentu Nursultanu Nazarbajevu par nācijas līderi, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Likums tika publicēts un stājās spēkā, neskatoties uz to, ka pats Nazarbajevs iepriekš izteicies pret tā pieņemšanu. Pēc prezidenta viedokļa, nevar kļūt par nācijas līderi, tikai pateicoties grozījumiem likumdošanas aktos.

"Ja nākotnē radīsies kaut kādi nopietni draudi valsts attīstībai un tās pilsoņu drošībai, teritoriālajai integritātei un nacionālajām interesēm, es pats palūgšu papildu pilnvaras un, esmu pārliecināts, tās saņemšu, iesniedzot nepieciešamo argumentāciju," iepriekš teica Nazarbajevs.

Viņš tomēr neatdeva pārskatīšanai parlamentā minēto likumprojektu. Saskaņā ar Kazahstānas likumiem, likums, kuru valsts galva nenoraidīja mēneša laikā, tiek uzskatīts par parakstītu un stājas spēkā.

Jauns likums paredz, ka nācijas līderis un viņa tuvākie radinieki iegūst imunitāti no kriminālvajāšanas. Savukārt Kazahstānas Krimināllikumā tiek ieviesti grozījumi, kas paredz kriminālatbildību par publisku līdera aizvainošanu vai pretošanos viņa darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!