Foto: AFP/Scanpix
58 gadu vecumā negaidīti miris Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) priekšnieks, ģenerālpulkvedis Igors Serguns, vēsta Interfax.

Viņa nāves cēlonis netiek atklāts.

Militārās izlūkošanas vadītājam Sergunam bija nozīmīga loma Krimas aneksijā, Krievijas iesaistē karadarbībā Ukrainā un Sīrijā, norāda ārzemju mediji. Pirms 11 mēnešiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins viņam piešķīra ģenerālpulkveža pakāpi.

"Visa viņa dzīve - no kursanta Suvorova karaskolā līdz Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba vadītāja vietnieka amatam - bija veltīta kalpošanai Krievijai, bruņotajiem spēkiem," teikts Putina nosūtītajā telegrammā. "Kolēģi un padotie viņu zināja kā īstu kara virsnieku, pieredzējušu un kompetentu komandieri, varonīgu cilvēku un īstu patriotu. Viņu cienīja par profesionalitāti, rakstura stingrību un godīgumu."

Serguna militārā karjera ir valsts noslēpums, bet ir zināms, ka viņš dienējis Albānijā un bijušajā Dienvidslāvijā. Militārajā izlūkošanā viņš sāka dienēt 1984. gadā, pārvaldījis vairākas svešvalodas.

Pēdējās nedēļas laikā Krievijā mirušas divas augsta ranga militārpersonas - pirms gadumijas no infarkta miris ģenerālis Aleksandrs Šušukins, kurš 2014. gadā vadīja Krievijas gaisa spēku iebrukumu Krimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!