Ir cilvēki, kas nekad nesaņem algas vai amata paaugstinājumu ļoti vienkārša iemesla dēļ - viņi ir pārāk īsi, resni vai neglīti. Cilvēka ārējam izskatam darbā ir liela nozīme, un tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm, ziņo “Ananova”.
Gara auguma, izskatīgi vīrieši nopelna vairāk un ieņem labākus amatus nekā viņu augumā mazie, tuklie un neglītie kolēģi, apgalvo laikraksts "Financial Times".

Starp cilvēkiem, kas tiek uzskatīti par pievilcīgiem un tiem, kas tiek uzskatīti par neizskatīgiem, pastāv reāla algu atšķirība. Visbēdīgāk klājas maza auguma, tuklām sievietēm, kuras vidēji nopelna par pieciem procentiem mazāk nekā slaidās sievietes. Resni, maza auguma vīrieši no šinī jautājumā cieš mazāk.

Darba devēju aizspriedumi pret savu darbinieku ārējo izskatu ir ļoti izplatīti, taču amatos, kur svarīgas ir konkrētas profesionālās iemaņas, izskatam tomēr ir mazāka nozīme. Īsās un resnās sievietes visvairāk cieš sekretāru un ierēdņu amatos, saņemot par 15 procentiem mazākas algas nekā viņu skaistās, slaidās kolēģes, teikts “Financila Times” publicētajā pētījumā.

Ja cilvēks ir gara auguma, slaids un izskatīgs, tad vislabākās izredzes viņam ir darbā, kurā nepieciešama saskare ar cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!