Foto: AFP/Scanpix
Dažas dienas pēc tam, kad ASV un Krievija pēc 12 stundas ilgām sarunām Ženēvā piektdien paziņoja, ka panākta vienošanās par plānu pamiera noteikšanai Sīrijā, nemiernieku kontrolētajās Sīrijas pilsētas daļās notikuši vairāki gaisa uzlidojumi, kā rezultātā bojā gājuši vismaz 100 cilvēki, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Gaisa uzlidojumā nemiernieku kontrolētajai Sīrijas pilsētai Idlībai gājuši bojā 60 cilvēki, bet Sīrijas otrās lielākās pilsētas Alepo provincē bojā gājuši 45 cilvēki.

CNN vēsta, ka uzlidojumos bojā gājuši vismaz 13 bērni.

Jau vēstīts, ka sestdien Sīrijas pilsētā Idlībā nezināmas lidmašīnas uzbrukums noticis cilvēku pilnā dārzeņu tirgū.

Uzlidojums tirgum Idlībā noticis dažas stundas pēc tam, kad ASV un Krievija vienojās par plānu pamiera noteikšanai Sīrijas pilsoņkarā.

Plānots, ka 10 dienu pamiers sāksies pirmdien, un tam sekos ASV un Krievijas koordinēts uzbrukums džihādistu grupējumiem "Daesh" ("Islāma valsts") un "Nusras fronte".

Vienlaikus paredzēti ASV un Krievijas kopīgi triecieni to grupējumu kaujiniekiem, kas tiek atzīti par teroristiskām organizācijām, ja izdosies nodrošināt ilgstošu vardarbības ierobežošanas periodu.

ASV valsts sekretārs pēc sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu izteicās, ka vienošanās varētu iezīmēt "pagrieziena punktu" Sīrijas pilsoņkarā, ja to "labticīgi" ievēros visas konfliktā iesaistītās puses.

Plānu atzinīgi novērtējusi Eiropas Savienība un Turcija, vienlaikus izsakot bažas, ka nepieciešama arī tālāka rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!