Foto: Itar-Tass/Scanpix
Lībijas pagaidu valdības Nacionālās padomes spēku pārstāvji paziņojuši, ka viņiem izdevies lokalizēt pulkveža Muamara Kadafi atrašanās vietu un to ielenkt, trešdien informē ziņu aģentūra "Associated Press".

Tiek ziņots, ka Kadafi un viņa dēls Seifs al Islāms arvien atrodas valstī un pagaidu valdības spēkiem izdevies 64 kilometru rādiusā ielenkt apvidu, kurā viņi atrodoties. "Šoreiz viņš neizbēgs," paziņojis nemiernieku pārstāvis Aniss Šarifs.

Konkrēta vieta netiek atklāta. Zināms, ka tā atrodas valsts dienvidos. Iepriekš tika izplatīta informācija, ka Kadafi pametis valsti, taču tā neapstiprinājās.

Jau vēstīts, ka naktī uz otrdienu aptuveni 250 bruņu mašīnu konvojs ieradies Nigēras ziemeļu pilsētā Agadesā . Tika ziņots, ka tās izvedušas naudu un vērslietas. Šīs ziņas nāk no tuaregu ciltīm Sahārā, kas palīdz Kadafi.

Nacionālās padomes rīcībā ir informācija, ka valsti pametuši "melnā pulkveža" līdzgaitnieki, kas baidās, ka tiks tiesāti pēc tam kad varu valstī pilnībā pārņems nemiernieki. Iepriekš ziņots, ka uz Nigēru aizbēdzis Kadafi gvardes komandieris Mansurs Dao un vairāki desmiti viņa kaujinieku.

Kadafi atrašanās vieta nav zināma. Nemiernieki uzskata, ka viņš slēpjas valsts dienvidu rajonos. 

Kadafi uzticīgie spēki kontrolē vēl dažas nelielas pilsētas valsts teritorijā. Bijušā līdera dzimto pilsētu Sirti jau divas nedēļas ir ielenkuši opozīcijas spēki un aizstāvjiem dots laiks līdz sestdienai 10. septembrim, lai noliktu ieročus. 

Kā ziņots, nemierniekiem augusta beigās izdevies iekarot galvaspilsētu Tripoli , bet Kadafi spēki nostiprinājušies dažās nelielās valsts pilsētās.

Lībijā kopš februāra vidus norit sacelšanās pret gandrīz 42 gadus valdījušā Kadafi režīmu. Martā pret Lībijas valdības spēkiem militāro operāciju uzsāka starptautisko spēku alianse, bet vēlāk vadību pār operāciju pārņēma NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!