Foto: AFP/Scanpix

Otrdienas naktī Sīrijas galvaspilsētā Damaskā spridzinātāji-pašnāvnieki uzbrukuši valsts drošības spēku kompleksam, atsaucoties uz prezidenta Bašara al Asada pretinieku paziņojumu, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Atbildību par uzbrukumu jau uzņēmies islāmistu kaujinieku grupējums "Al-Nusra", kura biedri uzspridzinājušies pie drošības spēku kompleksa Damaskas priekšpilsētā Harastā. "Al-Nusra" paziņojis, ka gaisa spēku izlūkdienestam nolemts uzbrukt, jo tas cīnās pret nemierniekiem Sīrijā.

Vietējie iedzīvotāji vēstījuši, ka dzirdējuši spēcīgu sprādzienu, kam sekojušas ložmetēju un mīnmetēju skaņas.

Gaisa spēku izlūkdienests spēlē lielu lomu cīņās pret opozīcijas spēku aktivitātēm un ir prezidenta Asada atbalstošais spēks, norāda BBC. Tas ir pazīstams ar savu brutalitāti. Pagaidām nav ziņu, vai uzbrukuma brīdī kompleksā bija gaisa spēku izlūkdienesta komandieris, ģenerālis Džamils Hasans, kurš ir viens no Asada pietuvinātajiem cilvēkiem.

Nemieri Sīrijā ilgst jau kopš 2011.gada marta un tajos bojāgājušo skaits sasniedzis 31 022, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji. Sacelšanās sākās kā miermīlīga vēršanās pret valdošo varu, bet aicinājumi īstenot reformas tika apspiesti ar spēku un pārvērtās bruņotā konfliktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!