Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas līdera Muamara Kadafi dēli Seifs al Islāms un Muhameds nav nonākuši opozicionāru gūstā, kā vēstīts iepriekš. Seifs al Islāms ticies ar Rietumvalstu žurnālistiem sava tēva rezidencē Tripolē, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāku ietekmīgu mediju žurnālistus agri no rīta otrdien Kadafi uzticīgo spēku pārstāvji nogādājuši rezidenceē Bab al Azizijas kvartālā, kur ar viņiem ticies Seifs al Islāms.

"Es vēlos lai tiktu atspēkoti meli," paziņojis Kadafi dēls, kurš tiek dēvēts par viņa "labo roku". "Tripole arvien ir mūsu kontrolē, pilsētā viss ir kārtībā," apgalvojis Seifs al Islāms.


Kā ziņots, pirmdien nemiernieku spēki ziņoja par viņa un brāļa Muhameda sagūstīšanu. Šīs ziņas apstiprināja arī Starptautiskā Krimināltiesa Hāgā, kas izdevusi aresta orderus Seifa al Islāma un viņa tēva aizturēšanai.

Tiek ziņots, ka no apsargiem pirmdienas vakarā izdevies aizbēgt arī Muhamedam.

Lībijas nominālās valdības pārstāvis Musa Ibrahims pavēstījis žurnālistiem, ka opozicionāri melojot arī par teritorijas lielumu, ko tie kontrolējot Tripolē. Runa neesot par 95 %. " 75 % teritorijas kontrolē valdībai uzticīgie spēki," paziņojis Ibrahims.

Kā ziņots, nemiernieki sāka uzbrukumu galvaspilsētai sestdien 20. augustā. Viņiem līdz pirmdienai izdevās ieņemt lielāko daļu Tripoles, Kadafi uzticīgie spēki kontrolēja pilsētas dienvidu daļu un valdības iestāžu kvartālu Bab al Aziziju. Opozicionāriem izdevās ieņemt arī valsts televīzijas ēku.

Kā norāda BBC, naktī uz otrdienu nemiernieki, acīmredzot, ir zaudējuši daļu iekarojumu un šobrīd esot grūti pateikt cik lielu pilsētas daļu tie pārvalda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!