Turpmāk ikviens pasaules iedzīvotājs, kam pieejams dators ar Interneta pieslēgumu, varēs piedalīties leģendārā Skotijas zemūdens briesmoņa Nesijas meklējumos.
Tas būs iespējams, izmantojot Lohnesa ezera dzīlēs izvietotās videonovērošanas kameras, kuru signāls pastāvīgi tiks pārraidīts
Internetā
. Ūdenslīdēji jau novietojuši vienu kameru aptuveni sešu metru dziļumā.

Pirmo uzstādīto kameru finansējuši vietējie uzņēmēji. "Ne visi var atbraukt līdz Lohnesa ezeram, mēs gribam ikvienam Nesijas cienītājam dot iespēju mēģināt viņu ieraudzīt arī no mājām - neatejot no sava datora," sacījis viens no pasākuma ierosinātājiem Villijs Kamerons.

Tuvākajā laikā ezera dzelmē iekārtos vēl divas kameras un to skaits palielināsies, līdzko atradīsies papildu finansējums. "Kameras var pētīt ezeru arī infrasarkanajā spektrā un būs aprīkotas ar kustību detektoriem. Līdzko tuvumā kaut kas sakustās, ieslēgsies speciālais apgaismojums," paskaidrojis Kamerons.

Pirmās kameras pirmo dienu darbs gan vēl nekādus būtiskus atklājumus neesot nesis, atzīst pasākuma autori. Viņi tomēr nelokāmi tic, ka vairāk nekā 200 metru dziļajā Lohnesa ezerā kaut kas noslēpumains noteikti atrodams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!