Foto: AFP/Scanpix

Tradicionālā karnevāla Viaredžo pilsētā Itālijā rīkotāji uzskata, ka janvārī pie Itālijas krastiem avarējušā kuģa “Costa Concordia” kapteiņa Frančesko Sketino attēlojošas lelles izmantošana 2012. gada karnevālā nav piemērota, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Karnevāls, kurš Itālijas kūrortpilsētā Viaredžo sākās sestdien un turpināsies līdz trešajam martam, ir otrs populārākais valstī pēc Venēcijas karnevāla.

Šajā karnevālā tiek izmantotas no papjēmašē veidotas populāru politiķu, sportistu un šovbiznesa zvaigžņu attēlojošas lelles. Lelles ir līdz pat 25 metrus augstas un tās uz platformām pārvadā pa pilsētu.

Šogad karnevāls ir veltīts 2012. gadā pareģotajam pasaules galam pēc maiju kalendāra.

Itālijas presē izskanēja pieņēmumi, ka karnevālā demonstrēs arī ‘Costa Concordia’ kapteini attēlojošu lelli, tomēr karnevāla rīkotāji šādu iespēju kategoriski noraidīja. Rīkotājiem neesot bijis pat domas izmantot notikušo traģēdiju svētku rīkošanā.

Viaredžo karnevālu ik gadu apmeklē aptuveni 15 tūkstoši skatītāju.

Šogad karnevāls notiek jau 139. reizi.

Karnevāla galvenais tēls jau kopš 1931. gada ir par Burlamako saukts personāžs – sarkani baltās drēbēs tērpts cilvēciņš ar melnu apmetni.

Jau ziņots, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.

Kuģa kapteini Frančesko Sketino pēc avārijas aizturēja. Viņam izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu, kuģa avārijas izraisīšanu un kuģa pamešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!