Foto: stock.xchng
Pēc avārijas no cauruļvada Polocka - Ventspils Lietuvā, Roķišķu rajonā, noplūdusi dīzeļdegviela, vēsta Lietuvas mediji.

Tā izplūdusi piesnigušā tīruma ieplakā, kur izveidojies degvielas ezeriņš apmēram 200 kvadrātmetru platībā. Pēc Lietuvas Vides ministrijas ziņām, no cauruļvada izplūdušas 20-30 tonnas naftas produktu.

Kā Lietuvas biznesa ziņu portālam "Vz.lt" pastāstījusi naftas kompānijas "Orlen Lietuva" sabiedrisko attiecību direktore Aurēlija Trakšeliene, patlaban cauruļvads noslēgts ar maģistrālajiem aizvariem un dīzeļdegviela pa to uz Ventspili netiek piegādāta, bet pastāv cerības diennakts laikā piegādi atsākt.

Speciālisti kopš agra rīta cenšas lokalizēt avāriju, veidojot zemes valni un atsūknējot izplūdušo degvielu, bet darbu apgrūtina dziļais sniegs.

Viņi raizējas, ka avārijas sekas varētu izpausties pavasarī, sniega kušanas ūdeņiem plūstot uz tuvākajām ūdenstilpēm. Iespējams, ka sliktākajā gadījumā glābšanas dienestiem šai vietā varētu nākties darboties pat vairākus mēnešus.

Vides ministrijas interneta vietnē norādīts, ka pagaidām dīzeļdegviela līdz atklātām ūdenstilpēm nav nonākusi - tuvākais meliorācijas grāvis atrodas aptuveni 100 metru attālumā, un gar to jau izvietoti norobežojumi.

Kā pastāstījis "Orlen Lietuva" preses sekretārs Jaceks Komars, avārija notikusi naktī uz otrdienu naftas vada 201.kilometrā. Pēc viņa teiktā, saskaņā ar sākotnējām ziņām to varēja izraisīt degvielas zādzības mēģinājums. Šai apkaimē tādi gadījumi notiek visai bieži.

Taču ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki norāda, ka noplūdes vietā sniegā nav atrastas ne mašīnu, ne cilvēku pēdas, kas liecinātu par zādzību.

Kā skaidrojis Komars, "Orlen Lietuva" dienesta darbinieki saņēmuši signālu par noplūdi, tiklīdz spiediens cauruļvadā samazinājies, un nekavējoties izbraukuši uz notikumu vietu. Tur no agra rīta strādā gan pašas naftas kompānijas, gan Lietuvas valsts avārijas dienestu pārstāvji.

Cauruļvada Polocka-Ventspils posms Lietuvas teritorijā pieder Polijas naftas kompānijas "PKN Orlen" meitasuzņēmumam "Orlen Lietuva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!