Lielbritānijas pilsonis, ko ASV atbrīvoja no Gvantanamo līča ieslodzījuma vietas, ir arestēts saskaņā ar Spānijas izdotu aresta orderi, raksta BBC. 45 gadus vecais Hamils el-Banna atrodas policijas iecirknī un tiek nopratināts.
Policija norāda, ka šis cilvēks arestēts saskaņā ar Spānijas izdotu Eiropas aresta orderi par ar terorismu saistītiem noziegumiem. Vēl divi vīrieši – 38 gadus vecais Omars Deghajess un 34 gadus vecais Abdenurs Samuers – tikuši arestēti saskaņā ar Terorisma aktu neilgi pēc viņu ierašanās Lielbritānijā. Viņi atrodas policijas iecirknī Londonā un tiek nopratināti.

Policija norāda, ka vīrieši tikuši aizturēti aizdomās par terora aktu veikšanu, sagatavošanu vai izraisīšanu. Vīriešu advokāts apgalvo, ka Spānija savas apsūdzības balsta uz kļūdainiem pieņēmumiem.

Pentagons informē, ka šie trīs vīrieši, kā arī divi viņu sabiedrotie tiek uzskatīti par bīstamiem. ASV apsūdzēja el-Bannu par "Al-Qaeda" biedru rekrutēšanu un organizācijas finansēšanu, Samueru par piedalīšanos kaujas apmācības nometnēs Afganistānā, bet pārējos – par sadarbību ar "Al-Qaeda". Vīrieši Gvantanamo ieslodzījuma vietā bija pavadījuši četrus ar pusi gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!