Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc populistu partijas aiziešanas no koalīcijas Bulgārijas premjers Kirils Petkovs apņēmies vadīt mazākuma valdību, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Petkovs 8.jūnijā sacīja, ka ir "optimistisks" par viņa un vēl divu partiju spējām pildīt solījumu par korupcijas izskaušanu. "Mazākuma valdība būs daudz labāka par valdību, kuras rokas tiek sasietas (..) un [kurā] tiek apturētas patiesas reformas," viņš norādīja.

Petkovs runāja preses konferencē pēc tam, kad populistiskā partija "Tauta ir!" (ITN) pameta valdību saistībā ar nesaskaņām par tēriņiem un to, vai Bulgārijai būtu jāatbalsta Ziemeļmaķedonijas pievienošanās Eiropas Savienībai.

Bez ITN valdībai parlamentā ir 109 no 240 vietām, kas ir mazāk nekā 121, kas nepieciešama tiesību aktu pieņemšanai.

Petkovs sacīja, ka kreisi noskaņotā Bulgārijas Sociālistiskā partija un "Demokrātiskā Bulgārija", kas atbalsta reformas, ir atkārtoti apstiprinājusi atbalstu viņa prorietumnieciskajai valdībai, un viņš uzskata, ka atsevišķi ITN biedri ir pret korupciju un, iespējams, atbalstīs viņa valdību. Taču viņš arī apsūdzēja ITN amatpersonas valsts pretkorupcijas komisijas reformas kavēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!