21 cilvēkam ASV ir izvirzītas apsūdzības miljoniem dolāru izkrāpšanā no "McDonald's" ēstuvēm, ar negodīgiem līdzekļiem iegūstot balvas šīs firmas organizētajos spēlēs, pirmdien paziņoja prokuratūras pārstāvji.
Apsūdzības ASV apgabaltiesā Floridas štata Džeksonvilas pilsētā tika izvirzītas pēc Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) augustā izdarītajiem arestiem un izvirzītajām apsūdzībām šajā lietā.

ASV prokuratūra paziņoja, ka Losandželosas firmas "Simon Marketing Inc." drošības dienesta direktors Džeroms Džeikobsons piesavinājies spēļu laimestus jau no astoņdesmito gadu beigām vairāk nekā 20 miljonu ASV dolāru (12,5 miljonu latu) vērtībā. "McDonald's" bija noslēgusi līgumu ar "Simon Marketing", uzticot tai vadīt šīs spēles.

Džeikobsons izdalīja laimestus citiem cilvēkiem, kuri tos izpirka, vai vienojās ar draugiem, radiniekiem un līdzzinātājiem, lai katrs no viņiem pieteiktos kā laimestu ieguvējs par summu līdz vienam miljonam dolāru (0,6 miljoniem latu).

FIB paziņoja par Džeikobsona un septiņu citu cilvēku arestu 21.augustā, bet pieļāva iespēju, ka šajā afērā apsūdzēto skaits var būt lielāks.

Pirmdien tika paziņots, ka 58 gadus vecajam Džordžijas štata Lourensvilas pilsētas iedzīvotājam Džeikobsonam izvirzīta viena apsūdzība sazvērestībā un astoņas apsūdzības krāpšanā pa pastu. Pieci Floridas štata iedzīvotāji tika apsūdzēti katrs vienā sazvērestībā un krāpšanās pa pastu, bet pārējiem 15 tika izvirzītas apsūdzības sazvērestībā ar nolūku izdarīt šādu krāpšanu.

Par sazvērestību ar mērķi izdarīt krāpšanu pa pastu draud piecu gadu cietumsods, 250 tūkstošu dolāru (156 tūkstošu latu) naudassods un nodarīto zaudējumu atlīdzināšana.

Apsūdzības tika izvirzītas Džeksonvilā, jo izmeklēšanu bija sācis FIB Džeksonvilas birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!